Ons bedrijf is in februari 2017 opgericht onder de naam SBS Innovations. De afkorting “SBS” staat voor de achternamen van de oprichters destijds: Arie Schuurkamp, Gerrit Bisschop en Erik Schouls. Ook is toen de naam van ons eerste artikel bedacht, een koolmonoxidemelder die de CV-ketel uitschakelt: de Retwist CO-switch.

Per december 2017 ging de Retwist CO-switch in productie en verkoop. Een moment waar we nog steeds trots op zijn! Na een paar maanden hard werken was medio 2018 onze melder in het hele land verkrijgbaar bij de technische groothandel.

De naam Retwist werd steeds meer bekend en onthielden onze klanten eenvoudiger dan de naam SBS Innovations. Daarom is de handelsnaam in de zomer van 2019 gewijzigd naar Retwist.

Stilzitten kennen we niet bij Retwist. Halverwege 2020 zijn we actief geworden op de Social Media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn. Ook hebben we sinds april 2021 verschillende varianten rookmelders opgenomen in ons assortiment. En er zijn uiteraard meer leuke plannen in ontwikkeling.

Om dit alles gedaan te krijgen werken we samen met verschillende partners, waaronder Degen & Leideritz Trotse ontwerpers, de kat tooling & moulding b.v, Inclusief Gresbo, Artisan printing service, Bietronic, Renvos Display & Packaging.

Ons team bestaat momenteel uit 3 personen. We hebben alle drie de missie om de mensen om ons heen te beschermen die ons lief zijn tegen de gevaren van rook, brand en koolmonoxide. Een onderschat gevaar!

Wij bereiken dit door het hebben van een duidelijke visie waarin we inzetten op 4 kernwaarden: Circulair, Welzijn, Gebruiksgemak en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Nieuwsgierig naar onze kernwaarden en hoe wij daar invulling aan geven in ons bedrijf? Wij gaan graag met jou in gesprek.

We werken vanuit onze kantoren aan huis in Oldebroek en Lelystad. Doordat we een klein bedrijf zijn, zijn de lijnen kort en kunnen we snel handelen. We hebben al onze partners en klanten nodig, daarom vinden wij een goede en snelle service belangrijk!

Erik Schouls

Een echte “gouwenaar”. Begon zijn carrière in de bouwkunde, kwam erachter dat bij de luchtmacht zijn hart lag en heeft tijdens zijn diensttijd en opleiding op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) verschillende vliegbasissen van binnenuit gezien. De studie Luchtvaartechniek heeft zijn interesse in de techniek nog meer aangewakkerd. Deze interesse kwam goed van pas bij de oprichting van Retwist. Is nu directeur van Retwist, maar 100% militair en in dienst bij defensie. Binnen Retwist verantwoordelijk voor de productontwikkeling en assemblage, inkoop, financiën en strategie. Naast dit alles ook de man van Teuntje en trotse vader van 3 dochters en 1 zoon.

Gerrit Bisschop  

Heeft zijn eerste levensjaren gesleten in Elburg. Is al sinds zijn 15e aan het werk in waar zijn passie ligt: het ambacht “verkopen”. Is begonnen onderaan de ladder in de bouwmarkt, en heeft zich opgewerkt tot bedrijfsleider van een technische groothandel. In 2017 overgestapt naar Retwist, als directeur. Binnen Retwist verantwoordelijk voor de verkoop. Vindt het een uitdaging om klanten te overtuigen van een nieuw product, onze oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging.  Naast verkopen is er nog een andere passie: ICT. Daarom is hij in 2019 ook gestart met eigen bedrijf in hardware. Zijn thuis is in Oldebroek, waar hij woont met zijn vrouw en kind.

Teuntje Schouls

Geboren en getogen op de Veluwe. Ooit haar carrière begonnen als verpleegkundige. Getrouwd met Erik en 4 kids rijk. Voelt zich met haar gezin thuis in Lelystad. Na wat omzwervingen in de zorg en nadat de 4e Schouls is geboren heeft ze besloten om binnen Retwist aan de slag te gaan. Het structureren van processen en georganiseerd werken is waar ze blij van wordt. Ze is verantwoordelijk voor de online marketing via Social Media en de klantenservice. Daarnaast worden verschillende hand- en spandiensten opgepakt. Dit wordt met enthousiasme gedaan.

cookie icoon

Klanten geven
ons een 9,3

Geweldig goede service

Er is snel en adequaat gereageerd op het geconstateerde probleem en een oplossing aangeboden. Helemaal TOP!

Nico, Alphen aan den Rijn

8-4-2021

Goede en snelle service

Fijn geen ingewikkelde procedure, direct een goed product terug ontvangen. Ook mijn klant tevreden zal product in de toekomst blijven adviseren bij mijn klanten.

Rob, Malden

30-3-2021

Absoluut de beste oplossing

Wat een eenvoudige oplossing, zeer slim bedacht. Via de Retwist webshop de volgende dag in huis. Voelt wel zo veilig. De enige oplossing die mij en mijn gezin echt veilig houdt. Ik vind het een goed aankoop en kan het iedereen aanraden.

Jan-Willem, Barneveld

1-10-2020

Problemen snel en goed opgelost

Nadat de melder midden in de nacht was afgegaan en er niks aan de hand was heb ik contact gezocht. Er bleek een software fout in mijn melder te zitten. Dit was snel en netjes opgelost. Nu hangt hij weer.

Wendy, Strijen

25-9-2020

De melder die ook het probleem oplost

Deze melder is niet afhankelijk van batterijen, en schakelt bij detectie gelijk de cv ketel uit! Eigenlijk zou de melder standaard bij de cv geleverd moeten worden.

Jan, Lelystad

23-9-2020

Goeie ervaring met klantenservice

Ik had een defecte koolmonoxide melder. Had het opgestuurd en een nieuwe retour gekregen. Alleen wel jammer dat een eerdere email nooit beantwoord was. Via de site kreeg ik uiteindelijk wel een reactie.

Richard Van der roest, Amerongen

21-9-2020

Draai je telefoon voor de beste beleving
Door op "ja" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het site gebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.