Koolmonoxidemeter

Er is een verschil tussen een koolmonoxidemeter en een koolmonoxidemelder. In onderstaande alinea wordt het verschil uitgelegd. Verder wordt uitgelegd wat de Retwist koolmonoxidemelder uniek maakt en wat koolmonoxide doet met jouw lichaam.

Koolmonoxidemeter kopen

De koolmonoxidemeter is een apparaatje wat bijvoorbeeld de brandweer of een huisarts bij zich draagt, en welke alarm geeft als ze een woning betreden met een te hoge koolmonoxideconcentratie.
Een koolmonoxidemelder is een apparaat wat je in huis ophangt, aan het plafond, en wat waarschuwt als er bij de CV installatie of pelletkachel koolmonoxide vrijkomt. Retwist heeft een unieke koolmonoxidemelder ontworpen welke niet alleen alarm geeft, maar welke ook de bron uitschakelt, zodat een koolmonoxidevergiftiging wordt voorkomen. Kopen dus!

De Retwist koolmonoxidemeter

Schakelt direct het toestel uit!
Niet alleen de CV ketel geeft koolmonoxide gevaar in huis. Wist je dat er ook CO gevaar is bij een pelletkachel? De Retwist melder kan zowel bij de CV/ Combi-ketel als bij de pelletkachel geplaatst worden. De CV/ Combi-ketel of de pelletkachel wordt uitgeschakeld door de Retwist melder als er in de buurt van de melder koolmonoxide gedetecteerd wordt. Hierdoor kan worden voorkomen dat er koolmonoxidevergiftiging optreed. De Retwist CO-switch onderscheid zich hiermee van andere koolmonoxidemelders.

Eenvoudige installatie!
De Retwist CO-switch is eenvoudig te installeren door de plug-and-play schakelstekker en heeft een levensduur van 10 jaar. De melder is een Nederlandse innovatie en wordt volledig in Nederland geproduceerd. Ook is de Retwist CO-switch voorzien van een productcertificaat, uitgegeven door de KIWA, en voldoet aan alle gestelde eisen en richtlijnen die zijn vastgelegd in de NEN 50291-1. Zo ben je ervan verzekerd dat dit product uiterst betrouwbaar is: gegarandeerd een veilig gevoel!

Sluipmoordenaar
Wat mensen meestal doen bij de alarmering van een melder, is erop af gaan. En dat is in het geval van koolmonoxidegevaar levensgevaarlijk. Koolmonoxide is een kleurloos, smaakloos en geurloos gas, waardoor jet het niet opmerkt. Als men dus bij een alarmerende melder gaat kijken, loopt deze persoon het risico om koolmonoxidevergiftiging op te lopen. Omdat de Retwist CO-switch direct de ketel uitschakelt bij koolmonoxide-detectie, is dit gevaar geweken en wordt erger voorkomen. Koolmonoxide wordt niet voor niets een sluipmoordenaar genoemd!

Wat doet koolmonoxide met je lichaam?

Als je koolmonoxide inademt, dan hecht het zich aan hemoglobine, het eiwit dat zuurstof transporteert in je bloed. Koolmonoxide bindt zich ongeveer 230 keer sneller aan hemoglobine dan zuurstof, waardoor zuurstof zich niet meer hieraan kan binden. Daardoor ontstaat een zuurstoftekort in de weefsels.
De symptomen van CO-vergiftiging zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en wazig zien.
Als je langer wordt blootgesteld of de concentratie is hoger, dan kun je verward raken, flauwvallen, pijn op de borst krijgen, benauwd worden en een onregelmatige hartslag en ademhaling krijgen.

In geval van een ernstige vergiftiging zijn de symptomen: verlaagde bloeddruk, toevallen, longoedeem, hart-ritme stoornissen, hartstilstand en ademhalingsstilstand. Je kunt uiteindelijk in coma raken en zelfs overlijden.

Neem contact op of koop vandaag nog in de webshop

De Retwist-koolmonoxidemelder plaats je eenvoudig met de meegeleverde bevestiging set en montageplaat. Steek de stekker van de cv-ketel in de Retwist schakelstekker en de melder is geplaatst. Zie voor de installatie de installatievideo. De Retwist CO-switch is te verkrijgen in de webshop. Twijfel je nog of wil je meer weten over de Retwist CO-switch? Mail geheel vrijblijvend naar info@retwist.eu voor meer informatie, of kijk verder op onze website.

De veiligste oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging

  • Schakelt direct de cv-ketel uit
  • Levensduur van 10 jaar
  • Eenvoudige installatie
  • Nederlandse innovatie

De Retwist koolmonoxidemelder biedt de optimale bescherming tegen de gevaren van koolmonoxide. Bestel de Retwist CO-switch en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 139,95
Sinds 2017

Retwist Smoke
rookmelders in diverse uitvoeringen verkrijgbaar

  • Sets van 3 stuks
  • Koppelbaar
  • Nooit batterijen vervangen
  • Levensduur van 10 jaar

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht! Bestel de Retwist Smoke en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 69,95
Sinds 2017
Draai je telefoon voor de beste beleving