Hoe meld ik een storing, defect of foutmelding?

Probeer de storing eerst zelf op te lossen. Dit kan door de testknop in te drukken en/of de stekker uit het stopcontact te halen en opnieuw te installeren. Mocht de storing niet weg zijn kan dit eenvoudig gemeld worden via het online storingsformulier. Vul dit formulier zo compleet en duidelijk mogelijk in, zodat wij de melding snel in behandeling kunnen nemen.

Kan ik mijn melder nog retourneren na aankoop?

Ja, dat kan. Na ontvangst kun je de melder zonder opgave van reden binnen 14 dagen retourneren. Stuur hiervoor een email naar retouren@retwist.eu zodat wij het in behandeling kunnen nemen. Kijk voor ons retourbeleid op onze retourpagina.

Heb ik een Retwist-melder nodig als ik een goed onderhouden cv-ketel heb?

Ja, want ook bij goed onderhouden cv-ketels blijft het risico op koolmonoxidevergiftiging aanwezig. In het rapport “Koolmonoxide – Onderschat en onbegrepen gevaar” van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) wordt dit duidelijk onderstreept: 46% van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; daarvan is het merendeel modern en goed onderhouden.

Waar vind ik de handleiding?

De handleiding kun je hier downloaden.

Hoe werkt de testknop?

Het kunststof bij het logo moet daadwerkelijk ingedrukt worden totdat je weerstand voelt, de testknop is geen touchscreen, en houd deze ingedrukt totdat de groene led uitgaat. De testknop kun je nu loslaten. Vervolgens knippert de LED 2 keer rood met synchrone audiotonen, waarna de led 3 keer geel knippert met synchrone audiotonen, gevolgd door 1 audiotoon en de led kleurt weer groen. De test is succesvol verlopen en de melder is weer in gebruik.

De garantieperiode is verlopen en mijn melder geeft een storing, wat nu?

Probeer de storing eerst zelf op te lossen. Dit kan door de testknop in te drukken en/of de stekker uit het stopcontact te halen en opnieuw te installeren. Indien de storing blijft bestaan heeft Retwist een coulanceregeling. Stuur een email met de aankoopdatum naar info@retwist.eu en vraag naar de voorwaarden.

Kan er ook koolmonoxide vrijkomen bij een moderne, nieuwe cv-ketel?

Ja, ook bij moderne cv-ketels is het gevaar van CO helaas niet geweken. In het rapport “Koolmonoxide – Onderschat en onbegrepen gevaar uitgevoerd door de onderzoeksraad voor veiligheid (OVV)” wordt dit duidelijk onderstreept: 46% van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; daarvan is het merendeel modern en goed onderhouden.

Waar moet ik de melder plaatsen?

De Retwist CO-switch moet in de stookruimte geplaatst worden, het liefst aan het plafond. Hiermee volgen wij het advies van de brandweer. Bekijk dit animatiefilmpje voor meer informatie.

Wat is de lengte van de kabel?

De lengte van het snoer van de Retwist melder is 2.90 meter. Dit is in nagenoeg alle gevallen lang genoeg om de melder conform het plaatsingsadvies te installeren.

Waar kan ik de montageplaat vinden?

De montageplaat is bij levering gemonteerd aan de melder. Je kunt deze plaat dankzij het eenvoudige kliksysteem makkelijk los halen en vervolgens op de juiste plaats bevestigen.

Heb ik een koolmonoxidemelder nodig?

Wat ons betreft wel, zeker wanneer je gebruikmaakt van een gasgestookte cv-ketel. Ook bij slecht aangesloten rookkanalen en verstopte schoorstenen, bij slechtwerkende toestellen of bij slechte ventilatie in de woning, kan ongemerkt een schadelijke concentratie koolstofmonoxide vrijkomen. Meer hierover lees je ook op onze nieuwspagina.

Wat moet ik doen bij een alarm of melding?

Open onmiddellijk alle deuren en ramen, waarschuw iedereen in de woning of het gebouw en ga zo snel mogelijk naar buiten. Controleer of inderdaad iedereen buiten is en bel direct de storingsdienst van het onderhoudsbedrijf. Ga het pand of de woning pas weer in, nadat het onderhoudsbedrijf de ruimte weer vrij heeft gegeven en neem de Retwist koolmonoxidemelder opnieuw in gebruik.

Wat moet ik doen als er koolmonoxide gedetecteerd wordt?

Open onmiddellijk alle deuren en ramen, waarschuw iedereen in de woning of het gebouw en ga zo snel mogelijk naar buiten. Controleer of inderdaad iedereen buiten is en neem contact op met een gecertificeerd bedrijf om de cv-installatie te onderhouden. Ga het pand of de woning pas weer in, nadat het onderhoudsbedrijf de ruimte weer vrij heeft gegeven.

Wanneer moet ik mijn Retwist koolmonoxidemelder vervangen?

Wanneer de levensduur verstreken is. Dit wordt aangegeven met een pieptoon en een LED signaal. Tevens staat op de zijkant van de melder de levensduur vermeld.

Werkt de Retwist CO-switch op een batterij?

Nee, onze melder werkt op stroom en wordt gevoed vanuit de wandcontactdoos. Zo loop je nooit het risico dat de batterij leeg is en je dus niet beveiligd bent tegen koolmonoxidevergiftiging.

We helpen u graag!

Voor een garantie aanvraag klik je hier.

Bedankt! We nemen spoedig contact met je op.
Oeps, er ging iets niet goed. Probeer het nog eens a.u.b.
Draai je telefoon voor de beste beleving