Hoe doe ik een garantieaanvraag?

Klik hier voor het aanvraag formulier. Verzoek om alle gegevens in te vullen zodat wij u zo snel en zo goed mogelijk kunnen helpen.

Kan er ook koolmonoxide vrijkomen bij een moderne cv-ketel?

Ook bij moderne cv-ketels is het gevaar van CO helaas niet geweken. In het onderzoek Koolmonoxide - Onderschat en onbegrepen gevaar uitgevoerd door de onderzoeksraad voor veiligheid (OVV) uitgevoerd in 2015 betrof het in bijna 50% van de incidenten nieuwe verwarmingsinstallaties. Op deze locatie is het volledige rapport te raadplegen.

Waar moet ik de melder plaatsen?

Aangezien de Retwist koolmonoxidemelder altijd in de stookruimte geplaatst wordt, is ons advies de melder te plaatsen aan het plafond. Wij volgen daarmee het advies van de brandweer op. Bekijk dit animatiefilmpje voor meer informatie.

Wat is de lengte van de kabel?

De lengte van het snoer van de Retwist melder is 2.70 meter. In bijna alle gevallen is dit voldoende lengte om de melder te installeren conform het plaatsingsadvies.

Waar kan ik de montageplaat vinden?

De montageplaat is bij levering gemonteerd aan de melder. Met het eenvoudige kliksysteem is de montageplaat los te halen van de melder.

Heb ik een koolmonoxidemelder nodig?

Indien u beschikt over een gas gestookte CV-ketel is de Retwist koolmonoxidemelder een absolute must have. Bij slecht aangesloten rookkanalen en verstopte schoorstenen, slecht werkende toestellen of een slechte ventilatie kan in de woning een schadelijk CO concentratie vrijkomen.

Wat te doen bij een alarm of melding?

Open onmiddellijk alle deuren en ramen. Waarschuw iedereen in de woning of het gebouw. Ga zo snel mogelijk naar buiten de frisse lucht in. Tel alle aanwezigen om te controleren of iedereen veilig naar buiten is. Bel de storingsdienst van uw installatiebedrijf.
Ga het pand pas weer in als het installatiebedrijf gearriveerd is, het probleem heeft onderkend en de ruimte weer vrijgeeft.
Neem de Retwist koolmonoxidemelder opnieuw in gebruik. Wanneer jouw Retwist koolmonoxidemelder na de stappen 1-5 binnen 24 uur opnieuw alarmeert, herhaal je de stappen 1-4 en bel je een gekwalificeerde installateur om jouw verbrandingsapparaat te controleren.

Wat moet ik doen als er koolmonoxide gedetecteerd wordt?

Ga direct naar buiten voor frisse lucht. Neem contact op met een gecertificeerd persoon die onderhoud kan plegen aan de cv-installatie.

Wanneer moet ik mijn Retwist koolmonoxidemelder vervangen?

Wanneer de levensduur verstreken is. Dit wordt aangegeven met een pieptoon en een LED signaal. Tevens staat op de zijkant van de melder de levensduur vermeld.

Heeft mijn co-switch een batterij?

Nee, de co-switch wordt gevoed vanuit de wandcontactdoos.

Clients

Wilt u meer weten?
We helpen u graag!

Voor een garantie aanvraag klikt u hier.

Bedankt! We nemen spoedig contact met u op.
Oeps, er ging iets niet goed. Probeer het nog eens a.u.b.