Rookmelder

Rookmelders zijn essentieel om je te beschermen tegen de gevaren van rook en brand in en rondom huis. Retwist heeft sinds het voorjaar van 2021 rookmelders opgenomen in het assortiment. De Retwist Smoke rookmelders zijn van hoogwaardige kwaliteit en beschermen wie je lief zijn. We leggen graag in onderstaande alinea’s uit waarom we je aanraden voldoende rookmelders in huis te plaatsen en wat de handige eigenschappen zijn van de Retwist Smoke rookmelders.

Rookmelder kopen

Iedereen weet dat een rookmelder in huis een basis veiligheid is. We hoeven dan ook niemand uit te leggen waarom je deze zou moeten plaatsen en waartegen de rookmelder beschermd. Ook is het per 2003 verplicht dat in alle nieuwbouwwoningen rookmelders aanwezig moeten zijn. Ondanks dit alles zijn er nog steeds huizen waar geen rookmelders zijn geplaatst. De nieuwe wetgeving kan hier verandering in brengen. Vanaf 1 juli 2022 moeten alle bewoonde gebouwen voorzien zijn van tenminste 1 rookmelder per woonlaag. Volgens de verandering aan het bouwbesluit moet een huis uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’. Dit houdt in dat op iedere verdieping van een zelfstandige woning minstens één rookmelder hangt. In kamerwoningen, zoals studentenhuizen, is in iedere kamer een rookmelder verplicht. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Rookmelders redden levens.

Koppelbare rookmelder van Retwist

De Retwist Smoke rookmelders zijn koppelbaar (met uitzondering van de Smoke B variant).
Dit houdt in dat als ergens in de woning rook wordt gedetecteerd, alle gekoppelde rookmelders alarmeren. Deze koppelbare rookmelders zijn verkrijgbaar in uitvoeringen die bedraad en draadloos te koppelen zijn, met een maximum van 24 melders.
Ook de volgende eigenschappen zijn van toepassing op de Retwist Smoke.
Sets van 3 stuks. Omdat volgens de nieuwe wetgeving er op elke verdieping een werkende rookmelder aanwezig dient te zijn, levert Retwist de rookmelders in sets van 3 stuks: voor elke woonlaag 1 rookmelder.
Nooit batterijen vervangen. Het Duitse Q-label, van toepassing op de batterij gevoede rookmelders, garandeert dat de batterijen nooit vervangen hoeven te worden tijdens de levensduur.
Levensduur van 10 jaar. Dankzij de lange levensduur van de Retwist rookmelders ben je 10 jaar beschermd tegen de gevaren van brand en rook.

Neem contact op of koop in de webshop

Retwist heeft batterij- en 230V gevoede rookmelders. Bij het plaatsen van meerdere melders in één woning zijn koppelbare melders sterk aan te raden.
Nieuwsgierig geworden naar de verschillende Retwist Smoke melders? De Retwist Smoke is te verkrijgen in de webshop. Twijfel je nog of wil je meer weten over de Retwist Smoke? Mail geheel vrijblijvend naar info@retwist.eu voor meer informatie, of kijk verder op onze website.

Heb je ook al aan een koolmonoxidemelder gedacht? De Retwist CO-switch is een unieke koolmonoxidemelder die bij detectie van koolmonoxide de cv-ketel uitschakelt. Zo wordt koolmonoxidevergiftiging voorkomen. Kijk op onze website voor meer informatie.

De veiligste oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging

  • Schakelt direct de cv-ketel uit
  • Levensduur van 10 jaar
  • Eenvoudige installatie
  • Nederlandse innovatie

De Retwist koolmonoxidemelder biedt de optimale bescherming tegen de gevaren van koolmonoxide. Bestel de Retwist CO-switch en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 139,95
Sinds 2017

Retwist Smoke
rookmelders in diverse uitvoeringen verkrijgbaar

  • Sets van 3 stuks
  • Koppelbaar
  • Nooit batterijen vervangen
  • Levensduur van 10 jaar

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht! Bestel de Retwist Smoke en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 69,95
Sinds 2017
Draai je telefoon voor de beste beleving