Rookmelders verplicht

Rookmelders zijn essentieel om je te beschermen tegen de gevaren van rook en brand in en rondom huis. Retwist heeft sinds het voorjaar van 2021 rookmelders opgenomen in het assortiment. De Retwist Smoke rookmelders zijn van hoogwaardige kwaliteit en beschermen wie je lief zijn. We leggen graag in onderstaande alinea’s uit wat de nieuwe wetgeving is rondom rookmelders, en welke rookmelders Retwist heeft om aan deze wetgeving te kunnen voldoen.

Wetgeving rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle bewoonde gebouwen voorzien zijn van tenminste 1 rookmelder per woonlaag. De eisen bestonden al voor nieuwbouwwoningen die na 2003 gebouwd zijn. Volgens de verandering aan het bouwbesluit moet een huis uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’. Dit houdt in dat op iedere verdieping van een zelfstandige woning minstens één rookmelder hangt. In kamerwoningen, zoals studentenhuizen, is in iedere kamer een rookmelder verplicht. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Rookmelders redden levens.

Verplichte rookmelders voor brandveiligheid

Retwist heeft 4 verschillende varianten rookmelders. Al deze varianten worden verkocht in sets van 3 stuks, voor elke woonlaag 1 rookmelder, zodat je meteen aan de nieuwe wetgeving voldoet bij de aankoop van een Retwist Smoke. Ook bevatten alle melders een ingebouwde lithium batterij welke een levensduur heeft van 10 jaar. Je hoeft dus nooit meer de batterij te vervangen, dit is goed voor het milieu vanwege duurzaamheid en minder afval.

De Retwist Smoke is verkrijgbaar als rookmelder op accu of als rookmelder op het lichtnet (230V)

Rookmelders met een langdurige batterij levensduur zijn de rookmelders van de toekomst. De Retwist accu gevoede rookmelders zijn voorzien van een Q-label. Het Q-label is een Duits kwaliteitscertificaat voor hoogwaardige rookmelders en garandeert een levensduur van 10 jaar, minder vals alarm en een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf. De 230V gevoede rookmelders voldoen aan de NEN2555. Deze melder is beschikbaar in een draadloos- en bedraad koppelbare variant, waarbij de draadloze variant ook bedraad koppelbaar is.

Neem contact op voor vragen

De Retwist Smoke rookmelders zijn koppelbaar (met uitzondering van de Smoke B variant).
Dit houdt in dat als ergens in de woning rook wordt gedetecteerd, alle gekoppelde rookmelders alarmeren. Bij het plaatsen van meerdere melders in één woning zijn koppelbare melders sterk aan te raden.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende Retwist Smoke rookmelders? De Retwist Smoke is te verkrijgen in de webshop.
Twijfel je nog of wil je meer weten over de Retwist Smoke? Mail geheel vrijblijvend naar info@retwist.eu voor meer informatie, of kijk verder op onze website.

Heb je ook al aan een koolmonoxidemelder gedacht? De Retwist CO-switch is een unieke koolmonoxidemelder die bij detectie van koolmonoxide de cv-ketel uitschakelt. Zo wordt koolmonoxidevergiftiging voorkomen. Kijk hier voor meer informatie.

De veiligste oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging

  • Schakelt direct de cv-ketel uit
  • Levensduur van 10 jaar
  • Eenvoudige installatie
  • Nederlandse innovatie

De Retwist koolmonoxidemelder biedt de optimale bescherming tegen de gevaren van koolmonoxide. Bestel de Retwist CO-switch en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 139,95
Sinds 2017

Retwist Smoke
rookmelders in diverse uitvoeringen verkrijgbaar

  • Sets van 3 stuks
  • Koppelbaar
  • Nooit batterijen vervangen
  • Levensduur van 10 jaar

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht! Bestel de Retwist Smoke en bescherm wie je lief zijn!

Meer informatieBestel v.a. € 69,95
Sinds 2017
Draai je telefoon voor de beste beleving